Lær mer om plantefarging

Vi inviterer til foredrag om plantefarger med Spinnestua onsdag 13. september kl 19.00 på Zoom. Påmeldingsfristen er tirsdag 12. september kl 23.59. Foredraget koster 40 kroner.

Det å farge garn og tekstiler med planter og naturmaterialer har lange tradisjoner. I dag er det å farge garn med bruk av plantefarger blitt veldig populært. Fargepalletten er stor og man kan trylle fram både gule, oransje, røde, blå og grønne farger og kombinasjoner av disse. Man kan også overfarge garn å få andre nyanser og farge flerfarget garn. Plantene finner man rett utenfor stuedøren sin, langs grøftekanten eller på en skogstur. Det å strikke sin egen genser, et teppe eller et sjal med plantefarget garn gir en god følelse.

I foredraget vil du få et innblikk i hvordan du kan gå fram for å farge garn, hvilke planter og naturmaterialer som egner seg og hvordan du bør forberede garnet til å ta opp farger. Det blir også litt om historien om plantefarging og litt om hvordan man kan trykke med planter på papir og tekstiler.

Vi vil også dele med dere historien til Spinnestua og hvordan vi startet opp med spinnekurs og med ull fra egne sauer til farging av garn på «gammeldags vis» og til det å holde kurs i plantefarging.

Du kan melde deg på via denne linken. Påmelding blir også sendt ut via mail.

På grunn av problemer med påmeldingssystemet i det siste har vi valgt å sette påmeldingsfristen klokken tolv dagen før, for å se om de ekstra timene reduserer problemene. Linken til foredraget vil som vanlig bli sendt ut kl 18.00 samme dag som foredraget. Har du problemer med å melde deg på eller om du ikke får linken til foredraget du har meldt deg på, gi beskjed så fikser vi det. Men det må skje før kl 18.30. Etter det er jeg opptatt med tekniske forberedelser til sendingen.

More from Bente Halvorsen
Bli med på direktesending
I september er det gullsløyfemåneden med innsamling til Barnekreftforeningen. I den forbindelse...
Read More
Leave a comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.