Kortreiste klær med Veronika Glitsch

Vi i Norsk strikkeforbund har gleden av å invitere dere til foredrag med klesdesigner, skredder og førsteamanuensis på bærekraftig klesproduksjon Veronika Glitsch onsdag 24. januar kl 19.00 på Zoom. Foredraget koster 40 kroner og du kan melde deg på her: https://arena360.no/events/806/9202. Påmeldingsfristen er 23. januar kl. 23.59.

Veronika har gjort det til sin livsoppgave å bidra til at Norge blir mer sjølberga på miljøvennlig laga klær. I foredraget vil hun fortelle sin historie om hvordan hun jobber med klær for å ta vare på våre tekstile resurser med økorestestoffer, redesign og omsøm, og vise mange bilder. Hun vil fortelle om forskningen sin på hvilken rolle god passform spiller for at klær blir brukt til de er utslitt. Hun heier på alle hjemmestrikkere som er med og bidrar til å lage kortreiste lokalproduserte klær. Strikkegarn er det lokalproduserte tekstile materialet vi i Norge er kommet mest i gang med å produsere selv. Med sine strikkeoppskrifter og ‘Lær å sy’ -bokserien vil hun bidra til å holde kunnskapen og praksisen om det å skape klær levende.

Veronika Glitsch er klesdesigner, redesigner og skredder med både fagbrev som kjole- og draktsyer og 12 år med høyere utdanning innen design, mønsterkonstruksjon og søm av klær. Hun har skrevet doktorgrad om passformtilpasning til ulike kroppsformer i klesproduksjonen. De siste 15 årene har hun lært bort å målsy klær til egen kropp til utallige kursdeltakere og studenter. Hun underviser på Design, Redesign og Søm av klær ved Universitetet i Sørøst Norge. Veronika produserer også sy-, strikke- og hekle-oppskrifter som du finner på nettbutikken hennes: veronikaglitsch.no/norsk/onlineshop.

More from Bente Halvorsen
Strikkesnakk, strikkeinspirasjon og litt garnprat med Wenche Roald
Vi inviterer til digitalt foredrag med Wenche Roald fredag 25. august 2023...
Read More
Leave a comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.