Foredrag med Christel Eriksson: Svensk strikkehistorie og Hallandsbingemønsteret

Norsk strikkeforbund har gleden av å invitere til digitalt foredrag med Christel Eriksson med tittel "Svensk strikkehistorie og Hallandsbingemønsteret" tirsdag 13. februar kl 19.00. Foredraget koster 40 kroner, og du kan melde deg på HER: https://arena360.no/events/806/9292. Påmeldingsfristen er mandag 12. februar kl 23.59.

Hallandsbinge refererer til et tradisjonelt svensk strikkemønster fra Halland-regionen. Dette mønsteret er kjent for å ha en særegen og gjenkjennelig designstil. Mønsteret har historiske røtter og er ofte brukt i strikkeplagg som gensere, sjal og votter. I foredraget beskriver Christel Bingets historie fra 1600-tallet og framover, samt de tradisjonelle mønstrene som strikkes. Christel vil vise disse mønstrenes historie gjennom 1700- og 1800-tallet, og hvordan hun bruker de gamle mønstrene til å designe nye plagg.

Christel Eriksson er født og oppvokst sør i Halland og har en lang strikketradisjon i slekten. I dag utdanner og foreleser hun om den svenske kulturarven Hallandsbinge, parallelt med et bokprosjekt som startet i 2023.

More from Bente Halvorsen
STRIKKETIPS: – det oppskriften ikke forteller og andre nyttige tips
Vi inviterer alle våre medlemmer til digitalt foredrag med Denise Samson onsdag...
Read More
Leave a comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.