Anders Løvli kommer til strikkesamlingen vår

På strikkesamlingen og 10-års jubileet vårt i Tromsø i mars 2024 får vi besøk av Anders Løvli fra Naturull AS fra Kåfjordalen. 

Han skal holde foredrag for oss om ullkarderiet i Kåfjorddalen. 

Ullkarderiet i Kåfjorddalen ble i sin tid startet av brødrene fra gården Løvli oppe i Kåfjorddalen og i hovedsak driftet av Adolf og Hjalmar Løvli. Etter bedriftsetableringen på tidlig 50-tall så var denne bedriften i jevn og god vekst og der flere av bygdas ungdom fikk sitt første møte med arbeidslivet. Den er lokalisert i et bygdesamfunn i Kåfjorddalen, og kundekretsen var i hovedsak småbønder i Troms og Finnmark. 

Det var enkel produksjon, med basis i tyske maskiner som ble produsert i år 1900 – og på sett og vis var de to karene med på en liten industriell revolusjon med sin drift. Bedriften har vært et naturlig samlingspunkt i bygda- der mange muntre samtaler har vært drøftet over flere kaffekopper. Ullkarderiet har vært en kulturbærer i kommunen og bygda gjennom snart 70 år, og fremmer og bevarer en viktig kulturarv innenfor husflid og håndverk. 

I dag drives det videre av tredje generasjon av familien Løvli gjennom foretaket Løvli Naturull AS og er stadig i vekst og utvikling.

Løvli Naturull AS er spesialister på å lage forgarn av uvasket ull, og tar imot både store og små volum med ull for å karde det for kunden. Forgarnet er perfekt for dem som vil prøve å spinne garn på en enkel måte selv! Se www.ullkarderi.no for inspirasjon, info og flotte produkter. 

Det er fortsatt ledige plasser på strikkesamlingen og 10-års jubileet vårt i Troms, men du må være medlem hos oss for å delta.

Meld deg på her: https://arena360.no/events/806/8492 

Er du ikke medlem i Norsk Strikekforbund sier du?  Det kan du gjøre på denne linken: https://www.norskstrikkeforbund.no/bli-medlem/

Written By
More from
Kirsti-Synnøve Suongir kommer til strikkesamlingen vår
Kirsti-Synnøve Suongir er forfatteren av boka Deanuleagi sámefáhcat /Samevotter fra Tanadalen.Hun har...
Read More
Leave a comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.