NSF-NYTT nr.1 2021

No livnar det i lundar... og jeg sitter inne med kaffekoppen og strikker pledd. Temperaturene lar visst vente på seg her i Trøndelag, men som strikker er jeg heldigvis godt forberedt mot en motstridig vinter som nekter å helt slippe taket enda.

Nå er det snart tid for mer vårlig og sommerlig strikk, og vi gleder oss vel alle til å strikke både sommertopper og sjal i lette og svale garntyper, men først må jeg få ferdig et par sokker som har ligget alt for lenge i strikkekurven. Grunnen til at sokkene har ligget uferdige i lang tid har nok vært fordi det må strikkes mønster frem og tilbake på hælkappa. Etter å ha deltatt på digitalt foredrag med Denise Samson i regi av Norsk Strikkeforbund, om nettopp sommerstrikk, fikk jeg tips om hennes lille videosnutt på YouTube som enkelt viser to måter å strikke mønster frem og tilbake på retta. Dette tipset finner dere her: https://youtu.be/MtTUUCIGE0M Smart, ikke sant?

Vi jobber med mange planer i Norsk Strikkeforbund for tida, og blant annet har vi lagd en langsiktig plan for både digitale foredrag, workshops og strikkekaféer nå fram til sommeren, og fra høsten og ut i de kalde vintermånedene. Først på programmet er strikkekafé 19.mai klokka 19:00, og alle medlemmer vil få en e-post fra oss i forkant med lenke til møtet i Zoom. Deretter inviterer vi til foredrag om PLANTEFARGING 1. juni, hvor naturens planter som vokser rundt oss farger garn i de vakreste fargene. Håper vi sees i begge anledningene, for det er så hyggelig å kunne snakke sammen om strikking, garn og alle planene vi har for sommerstrikken.  Vi strikkes!

Hilsen Kristin

Written By
More from
Terje har møtt Strikkezilla, og gjett om hun er klar for digitalt foredrag nå på onsdag…
Det er SOKKESTRIKK som er tema, med ulike hælalternativer. Dato er onsdag...
Read More
Leave a comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.